Zapraszamy do udziału w postępowaniach przetargowych
w związku z projektem:
"Innowacyjna technologia produkcji ciasta parzonego"

Beneficjent
BRZEŚĆ SIPA SPÓŁKA JAWNA
realizuje projekt
„Zaprojektowanie i wdrożenie nowego produktu-ciastek kruchych paczkowanych”
w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój na lata 2014-2020, Poddziałanie 2.3.5.
Celem projektu jest wzrost konkrecyjności i innowacyjności przedsiębiorstwa na rynku polskim i międzynarodowym. Działania te umożliwiają wprowadzenie do oferty przedsiębiorstwa nowego produktu -ciastek kruchych paczkowanych o dużym potencjale eksportowym.
Rezultatem projektu będzie rozszerzenie rynków zbytu produktów, rozwój firmy i wzrost przychodów ze sprzedaży.
Wartość projektu: 2 136 510,00 zł
Wkład Funduszy Europejskich: 778 950,00 zł

Beneficjent
BRZEŚĆ SIPA SPÓŁKA JAWNA
realizuje projekt pn.:
„Promocja marki Crispico Little Snacks na rynkach międzynarodowych”
w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój na lata 2014 – 2020, Poddziałanie 3.3.3
Celem projektu realizowanego w ramach 3.3.3 Go to Brand jest promocja marki Crispico Little Snacks poprzez udział w międzynarodowych targach branżowych w charakterze wystawcy, w tym pozaunijnych rynkach perspektywicznych oraz organizacja wyjazdowej misji gospodarczej.
Realizacja projektu przyczyni się do wzmocnienia marki produktowej Wnioskodawcy i wzrostu konkurencyjności na arenie międzynarodowej.
Wartość projektu: 352 585,05 PLN
Wkład Funduszy Europejskich: 211 551,01 PLN

Firma Brześć Sipa Spółka Jawna z siedzibą w Brześciu Kujawskim przy ul. Konarskiego 19 ma przyjemność poinformować Państwa, iż przy pomocy środków unijnych realizuje projekt pod nazwą:
„Innowacyjna technologia produkcji ciasta parzonego”
w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój na lata 2014 – 2020,
Oś Priorytetowa : Wsparcie Innowacji w Przedsiębiorstwach
Działanie : 3.2 Wsparcie wdrożeń wyników prac B+R
Poddziałanie : 3.2.2 Kredyt na innowacje technologiczne
Projekt pozwoli zrealizować cel w postaci wdrożenia wyników samodzielnie przeprowadzonych prac badawczo-rozwojowych zakończonych Raportem z Badań oraz pozwoli na dywersyfikacje obecnie prowadzonej działalność poprzez rozpoczęcie produkcji i wprowadzenie do oferty Firmy nowego produktu – korpus ciastka z ciasta parzonego o kształcie eklera. Beneficjent udoskonali również obecnie oferowane produkty- wyroby z ciasta parzonego. Efektem ww. prac B+R jest powstanie nowej własnej technologii produkcji ciasta parzonego.
W wyniku realizacji projektu powstanie budynek magazynowy wraz z niezbędną infrastrukturą i wyposażeniem, zostaną zakupne środki trwałe oraz nastąpi:
– zwiększenie zatrudnienia w firmie,
– wzrost przychodów ze sprzedaży,
– ograniczenie zużycia energii,
– ograniczenie zużycia gazu,
Realizacja projektu pozwoli Beneficjentowi stać się wyspecjalizowanym producentem wszystkich wyrobów z ciasta parzonego.
Wartość projektu: 28 000 000,00 PLN
Wkład Funduszy Europejskich: 12 600 000,00 PLN

Firma Brześć Sipa Spółka Komandytowa z siedzibą w Brześciu Kujawskim przy ul. Konarskiego 19 informuje, iż w terminie 02-09.12.2022. uczestniczyła w misji gospodarczej do Stanów Zjednoczonych zorganizowanej przez Województwo Kujawsko – Pomorskie w ramach projektu:
„Expressway – promocja terenów inwestycyjnych”
współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego
Województwa Kujawsko – Pomorskiego na lata 2014-2020,
Oś Priorytetowa 1 : Wzmocnienie innowacyjności i konkurencyjności gospodarki regionu
Działanie : 1.5 Opracowywanie i wdrażanie nowych modeli biznesowych dla MŚP
Poddziałanie : 1.5.2 Wsparcie procesu umiędzynarodowienia przedsiębiorstw.