Zapraszamy do udziału w postępowaniach przetargowych
w związku z projektem:
"Innowacyjna technologia produkcji ciasta parzonego"


Nasza firma
Od początku powstania, czyli od roku 1984 produkujemy i pracujemy jako firma rodzinna, która przez lata z małego lokalnego zakładu stała się przedsiębiorstwem rozpoznawalnym na rynku krajowym i zagranicznym. Nasz sukces to ludzie, którzy są z nami. Tworzą i potrafią połączyć produkcję tradycyjnych wyrobów cukierniczych z nowoczesnymi maszynami i automatyzacją procesów produkcji.
Rozwijamy się dynamicznie, zatrudniamy wysoko wykwalifikowanych pracowników, których kolejne pokolenia zasilają nasze szeregi. Dzięki naszemu aktywnemu uczestnictwu w targach zagranicznych, inwestujemy w najnowsze rozwiązania technologiczne i maszyny, które zapewniają powtarzalność produkcji tworząc jej wysoką jakość.
Jesteśmy firmą stabilną, działającą na rynku krajowym i międzynarodowym. Nasza odpowiedzialność za jakość i bezpieczeństwo oferowanych produktów jest potwierdzona posiadanymi międzynarodowymi certyfikatami BRC, Halal, KAT oraz zadowoleniem naszych klientów.
Zobacz historię firmy
2020
zmiana nazwy firmy na BRZEŚĆ Sipa sp.j.
2018
rozpoczęcie produkcji ptysi oraz bezików w piecu tunelowym
2016
zakończenie procesu pełnej automatyzacji linii poprzez zakup robota paletyzującego zbierającego zapakowane produkty w kartonikach z trzech linii pakujących
2015
zakup kartoniarek zbierających torebki i układanie ich w opakowania zbiorcze
2014
zakup drugiej linii do produkcji ciast parzonych, oraz poszerzenie asortymentu o produkcję słomki fitness zwanej dzisiaj słomką pełną nasion
2011
rozpoczęcie produkcji wyrobów z ciasta parzonego na nowej linii do produkcji słomek ptysiowych, w pełni zautomatyzowanym procesem podawania surowców, wybijania i podawania jaj do produkcji, mieszania, zaparzania i chłodzenia ciasta wraz z pakowaniem wyrobów w torebki
2009
rozpoczęcie budowy nowego budynku produkcyjnego o powierzchni ponad 5 tyś m²
2008
rozbudowa firmy do wielkości 1700 m²
2007
zmiana nazwy firmy na „Brześć” sp.j. Zakład Piekarniczo Cukierniczy Wiesław Sipa i wspólnicy, poszerzenie asortymentu o produkcję słomki ptysiowej z cukrem i cynamonem
2004
kupno działek przylegających do firmy i powiększenie areału do ponad 2 ha
1999
poszerzenie asortymentu o produkcję słomki ptysiowej z cukrem i groszku ptysiowego
1995
poszerzenie asortymentu o produkcję rogalików z kremem waniliowym i ciastek kruchych
1994
dalsza rozbudowa zakładu, budowa magazynu surowców, zewnętrznych magazynów opakowań, warsztatów i głównego wejścia z zapleczem socjalnym
1992
poszerzenie asortymentu o ciasta drożdżowe, makowce, drożdżówki, pączki, babki piaskowe, nadziewane ptysie i gniazdka z ciasta parzonego
1990
zakup kompletnej linii do produkcji rogalików i ciastek francuskich
1984
rozpoczęcie produkcji paluszków słonych, murzynków, rurek z kremem, wafli i kubków waflowych do lodów
1983
budowa 460 m² piętrowego zakładu produkcyjnego
1982
zakup 5 600 m² działki w Brześciu Kujawskim