Zapraszamy do udziału w postępowaniach przetargowych
w związku z projektem:
"Innowacyjna technologia produkcji ciasta parzonego"
Nasza firma
Od początku powstania, czyli od roku 1984 produkujemy i pracujemy jako firma rodzinna, która przez lata z małego lokalnego zakładu stała się przedsiębiorstwem rozpoznawalnym na rynku krajowym i zagranicznym. Nasz sukces to ludzie, którzy są z nami. Tworzą i potrafią połączyć produkcję tradycyjnych wyrobów cukierniczych z nowoczesnymi maszynami i automatyzacją procesów produkcji.
Rozwijamy się dynamicznie, zatrudniamy wysoko wykwalifikowanych pracowników, których kolejne pokolenia zasilają nasze szeregi. Dzięki naszemu aktywnemu uczestnictwu w targach zagranicznych, inwestujemy w najnowsze rozwiązania technologiczne i maszyny, które zapewniają powtarzalność produkcji tworząc jej wysoką jakość.
Jesteśmy firmą stabilną, działającą na rynku krajowym i międzynarodowym. Nasza odpowiedzialność za jakość i bezpieczeństwo oferowanych produktów jest potwierdzona posiadanymi międzynarodowymi certyfikatami BRC, Halal, KAT oraz zadowoleniem naszych klientów.
Zobacz historię firmy
2022
zakup działek przemysłowych i powiększenie powierzchni areału firmy do ponad 17 ha, zmiana nazwy firmy na BRZEŚĆ Sipa sp.k.
2020
zmiana nazwy firmy na BRZEŚĆ Sipa sp.j.
2018
rozpoczęcie produkcji ptysi oraz bezików w piecu tunelowym
2016
zakończenie procesu pełnej automatyzacji linii poprzez zakup robota paletyzującego zbierającego zapakowane produkty w kartonikach z trzech linii pakujących
2015
zakup kartoniarek zbierających torebki i układanie ich w opakowania zbiorcze
2014
zakup drugiej linii do produkcji ciast parzonych, oraz poszerzenie asortymentu o produkcję słomki fitness zwanej dzisiaj słomką pełną nasion
2011
rozpoczęcie produkcji wyrobów z ciasta parzonego na nowej linii do produkcji słomek ptysiowych, w pełni zautomatyzowanym procesem podawania surowców, wybijania i podawania jaj do produkcji, mieszania, zaparzania i chłodzenia ciasta wraz z pakowaniem wyrobów w torebki
2009
rozpoczęcie budowy nowego budynku produkcyjnego o powierzchni ponad 5 tyś m²
2008
rozbudowa firmy do wielkości 1700 m²
2007
zmiana nazwy firmy na „Brześć” sp.j. Zakład Piekarniczo Cukierniczy Wiesław Sipa i wspólnicy, poszerzenie asortymentu o produkcję słomki ptysiowej z cukrem i cynamonem
2004
kupno działek przylegających do firmy i powiększenie areału do ponad 2 ha
1999
poszerzenie asortymentu o produkcję słomki ptysiowej z cukrem i groszku ptysiowego
1995
poszerzenie asortymentu o produkcję rogalików z kremem waniliowym i ciastek kruchych
1994
dalsza rozbudowa zakładu, budowa magazynu surowców, zewnętrznych magazynów opakowań, warsztatów i głównego wejścia z zapleczem socjalnym
1992
poszerzenie asortymentu o ciasta drożdżowe, makowce, drożdżówki, pączki, babki piaskowe, nadziewane ptysie i gniazdka z ciasta parzonego
1990
zakup kompletnej linii do produkcji rogalików i ciastek francuskich
1984
rozpoczęcie produkcji paluszków słonych, murzynków, rurek z kremem, wafli i kubków waflowych do lodów
1983
budowa 460 m² piętrowego zakładu produkcyjnego
1982
zakup 5 600 m² działki w Brześciu Kujawskim